Летња школа фотографије
У понедељак је у Француској кући почела са радом Летња школа фотографије чија је тема „Општа знања и принципи стварања фотографске слике“. Школу води наш суграђанин, уважени уметник и члан Фото кино клуба Краљево Владан Маринковић.
- Циљ је да се полазници упознају са основама фотографије и оспособе да оформе сопствени став и своје место у свету фотографије. Да направе квалитетан снимак и своју колекцију фотографија.-рекао је Владан Маринковић. Он је нагласио да је сваком полазнику потребно да има апарат аналогни или дигитални или мобилни телефон са добром камером и да је то довољно. Маринковић је још рекао да ће свако од полазника имати могућност да направи своју серију фотогрфија кроз вежбе.
На овој радионици ће бити речи о основним елементима који чине слику уопштено. Врсте фотографија, примена фотогрфије у савременом свету. Полазници ће моћи да сазнају о могућностима настанка дигиталне фотографије, о начину њеног чувања и примени. Још један циљ ове школе је и прављење фото-албума, тј. израда фотографије на папиру, обичај који је скоро нестао појавом дигиталне фотографије.
Радионица траје од 19. јула до 2. августа, а фотографије настале током рада ове школе биће изложени у Француској кући.