СИЏА У ДЕЦЕМБРУ



У Трил бару у Краљеву, представљен је први број часописа Сиџа који уређују Драган Благојевић и Јован Антонић. Представљајући часопис Драган Благојевић је упознао са садржајем велики број посетилаца.

- У часопису се налазе приче, анегдоте, подсећење на Краљево и Краљевчане, рекао је Благојевић и нагласио да ће се у часопису налазити све осим политике, а и то је, како је нагласио, неки вид политике.

Јован Антонић је рекао да је идеја о оваквом гласилу, које ће нас подсећати на вредности, људе и догађаје који су се уградили у наш град, носио и разрађивао скоро десет година.

- Могли смо ову промоцију да урадимо и у библиотеци или некој другој установи, али решили смо да то буде у кафани, јер за мене кафана никад није била место где се само пије, већ да је то само пратећа ствар, а да су људи и друштво на првом месту, рекао је Антонић.

Дотор Милан Матијевић је похвалио иницијативу и реализацију овог часописа и додао да то сматра и наставком рада у очувању традиција које је започело Завичајно друштво и то на један нов начин, карактеристичан за млађе генерације.

Своју песму о Краљеву говорила је Драгана Петровић, а на клавијатурама је пратио цео ток вечери Саша Филиповић.

Планирано је да часопис излази једном месечно и бесплатан је.