УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ „ДРАГИША КАШИКОВИЋ“ 16. ДЕЦЕМБРА

Признање „Драгиша Кашиковић“, установљено 1994. године, биће додељено лауреатима у среду, 16. децембра, од 11 часова, на свечаности у Министарству за дијаспору Републике Србије, улица Васина број 20.
Добитници награде за 2009. годину су новинар „Вечерњих новости“ Предраг Васиљевић, за текстове о масовним убиствима недужних грађана после успостављања комунистичке власти у Србији 1944. године; студент историје Немања Девић, за књигу „Истина под кључем“ (издавач „Службени гласник“), у којој је детаљно истражио, обрадио и описао догађаје из Другог светског рата у смедеревском крају и Подунавском округу и сатиричар Милан Бештић, за афоризме објављене у књизи „Нећу да трошим ћутање“ и у домаћој штампи.
Одлуку о добитницима једногласно је донео жири у саставу: књижевник и народни посланик Александар Чотрић (председник), књижевник и лекар др Слободан Симић и књижевник и државни секретар у Министарству за дијаспору Миодраг Јакшић, чланови.
Награда се састоји из плакете и новчаног износа од тридесет хиљада динара.
Признање додељују Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета и Издавачка кућа „Српска реч“, а покровитељи су Министарство за дијаспору и Министарство рада и социјалне политике Републике Србије.
На свечаности ће говорити министар за дијаспору мр Срђан Срећковић, директорка ИК „Српска реч“ Даница Драшковић и председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета.

Извор: Александар Чотрић