МАРШ ЗА ЖИВОТ У ВАШИНГТОНУ


Православни хришћани учествују у Маршу за живот - 29. јануар 2010.

22. јануара у Вашингтону је одржан 37. годишњи Марш за живот. У овом догађају, као и претходне године, учествовала је и бројна православна заједница Америке. Предвођени поглаваром Православне Цркве у Америци, митрополитом Јоном, свештенство и православни вјерници су се окупили под барјак са натписом „Православни хришћани за живот“.

Његово блаженство митрополит Јона обратио се учесницима Марша, чији је број процијењен на преко 100 000.

„Као хришћани, као људи вјере, морамо устати не само за право на живот, већ и за тај бесконачни потенцијал за покајање, за исцјељење, за утјеху, за преображај наших живота. Ту поруку морамо пренијети онима који су прошли кроз пакао абортуса, да и они могу задобити опроштај, да могу бити исцијељени, да поново могу имати наду. Јер само из очаја жена може узети живот свог дјетета.

Зато будимо не само као они који су против абортуса, већ и као они који су за живот. Не само као они који су против убиству младенаца, већ и као они који су за покајање и опроштај – јер кроз покајање се живот може промијенити, и исцијелити и вратити у нормалу.

Као православни хришћани апсолутно се залажемо за живот који нам је Бог дао од тренутка зачећа до нашег последњег даха. Заблагодаримо Богу за то што нам је ово показао, али и пренесимо ову поруку нашим земљацима, да је ово право на живот који нам је дао Бог, такође нешто што као држављани ове велике земље морамо подржати.“