ЈУБИЛЕЈИ: Чаробна кутија, 60 година Краљевачког позоришта



Šest decenija Kraljevačkog pozorišta

Kraljevačko pozorište je sinoć proslavilo 60 godina postojanja svečanom Akademijom pod nazivom ,,Čarobna kutija,, koju je po tekstu Predraga Markovića, na scenu postavila rediteljka Aleksandra Kovačević.
Akademija je predstavljala svojevrsni omaž ljudima koji su dali svoj doprinos Kraljevačkom pozorištu.
Ovaj neformalni način proslavljanja godišnjice jedne institucije kulture, publika je toplo pozdravila. Insertima iz predstava, fotografijama onih koji više nisu na daskama Kraljevačkog pozorišta, i razigranim kompletnim glimačkim ansamblom, jednosatni program je dočarao razvojnu liniju ovog teatra.



- Potrudili smo se da u večerašnjem scenskom prikazu odvojimo po minut vremena za svaku godinu postojanja malenog pozorišta od 226 sedišta, kazao je u završnoj reči, direktor Kraljevačkog pozorišta, Predrag Marković, zahvalivši se toplo svim umetnicima koji su u ovom pozorištu prikazali tugu, radost i raznovrsna raspoloženja kroz pozorišnu igru.
Među zvanicama u sali Kraljevačkog pozorišta bili su nekadašnji glumci, rođaci pokojnih glumaca, pojedinci zaslužni za njegov razvoj, predstavnici drugih pozorišta iz Srbije, zamenik gradonačelnika dr Ljubiša Jovašević, predstavnici političkih stranaka, Vojske i Policije.