НАЈАВА: "Доктор Арон" Вука Драшковића

Књижевни клуб Краљево

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РОМАНА ВУКА ДРАШКОВИЋА

„Доктор Арон“, најновији роман писца Вука Драшковића, харизматичног вође СПО, биће представљен и краљевачкој публици. Радња романа дешава се у Београду осамдесетих година, уочи и непосредно након Титове смрти. Главни лик, доктор Арон, београдски психијатар, кључни је лик, око којег се, као у исповедаоници, јавно и тајно, окупљају бројни људи, познати и непознати, мучени својим „необичним“ проблемима.

- За лик доктора Арона инспирисао ме је један мој пријатељ, чудни, необични, паметни човек, професор Универзитета, неуропсихијитар, с којим сам се дружио петнаестак година. Он је, заиста, и у стварности око себе окупљао тадашњу интелектуалну елиту ондашње Југославије. Био је нека врста стожера око кога су се окупљали сви, и они који су владали, и они који су пали с власти, и они који су били тадашња опозиција, односно дисиденти...- речи су Вука Драшковића.

Роман „Доктор Арон“ представиће аутор Вук Драшковић, Љиљана Шоп и Александар Чортић. У програму ће учествовати и глумац Миле Недељковић. Овај програм биће одржан у суботу, 27. фебруара, у Свечаној сали Скупштине града Краљева, с почетком у 13 часова.

М.М.