ПРОМОЦИЈА: нова књига др Драгослава Кочовића "Социјалне вредности религијских учења", Ратко Божовић, Милан Петричковић, муфтија Мухамед Јусуфспахић


Nova knjiga Dragoslava Kočovića

Juče je u Narodnoj biblioteci «Stefan Prvovenčani» predstavljena knjiga dr Dragoslava Kočovića «Religijska učenja, socijalne vrednosti religijskih učenja». O knizi su pored autora govorili recenzenti knjige prof. dr Rade Božović i prof. dr Milan Petričković, kao i muftija Islamske zajednice u srbiji Muhamed Jusufspahić. Kniga je izašla u izdanju Fakulteta političkih nauka iz Beograda.

- Rukopis prof. dr Dragoslava Kočovića obuhvata sva veća i značajnija verovanja i religije sveta i u tom pogledu je zaista urađen savesno i iscrpno. Posvećen je samo jednom važnom pitanju: pregledu socijalnih vrednosti religijskih učenja i po tome je jedinstven u našem kulturnom podneblju.- rekao je o knjizi prof. dr Ratko Božović.

Prof dr Milan Pejčinović se osvrnuo na metodološki pristup građenja ove knjige i njen značaj za dalej izudčavanje ove teme, a muftija Muhamed Jusufspahić je primetio da i u voj knjizi, kao i u svemu što čovek radi postoje neke greške u poglavlju o Islamu i naglasio:

- Dobili smo još jednu priliku da se srećemo i upoznajemo, što nam je nedostajalo, posebno u u poslednjem periodu kroz koji smo prošli, kao ljudi. Svako poznavanje je korak dalje, a i nije zgoreg provetriti ovaj prostor.-raekoa je muftija bogradski i izrazi zadovoljsto što je dobio priliku da govori povodom knjige dr Dragoslava Kočovića i ocenio da je ona izuzetno dobar pokušaj da se na jednom mestu nađu vrednosti gotovo svih religijskih pravaca.

Ovom knjigom je obuhvaćena staro egipatska religija, hinduizam, budizam, konfučijasko učenje, taoizam, šintoizam, judaizam, hrišćanstvo, islam, sikizam i indijanske religije.