НАЈАВА: Представе "Ружно паче" и "Петар Пан" на "Фестићу" у уторак у позоришту "Бошко Буха" у Београду


«Ružno pače» i «Petar Pan» na «Festiću»

U prostorijama Kraljevačkog pozorišta održana jee konferencija za medije povodom odlaska dve kraljevačke predstave na prestižni festival, koji se održava u pozorištu «Boško Buha» u Beogradu. Na festival su se plasirale predstave «Ružno pače» Aleksandre Kovačević, Kraljevačkog pozorišta i baletska pedstava «Petar Pan» plesnog kluba «Art». Zanimljivo je da je autor teksta i stihova za obe predstave kraljevački pesnik Dejan Aleksić. Novinarima su se obratile Aleksandra Kovačević ispred Kraljevačkog pozorišta i Sanja Ćirić Kostićispred plesnog kluba «Art»

- Sa velikim zadovoljstvom najavljajum gostovanje naše predstave «Ružno pače» u zvaničnoj konkurenciji festivala «Festić» u Beogradu. Ovo je prvi put da Kraljevačko pozoriššet u okvitu ovako renoviranog za decu učestvuje u zvaničnoj konkurenciji. U pitanju je festival koji okuplja najbolja pozorišta za decu.- rekla je Aleksandra Kovačević, umetnički direktor našeg pozorišta i režiser predstave. Ona je još navela da na festivalu učestvuju i pozorišta «Boško buha», «Duško Radović», «Pinokio» i sva renomirana breogradska pozorišta za decu.

Sanja Ćirić je rekla da će baletksa predstava «Petar Pan» u kojoj učestvuju balerine baletskog studija «Art Denis Kasatkin» učestvovati na «Festiću» i daje dobila tu čast da zatvori ovogodišnju manifestciju.

- Ovo je prvi put da jedenda baltska predstva učetvuje na ovakvom festivalu i natoo smo veoma posnosni.- rekla je Sanja Ćirić Kostić i naglsila da u predstavi igra 70 malih balerina, a sa njima i profesionalni baletski igrač, prvak beogradskopozorišta Jovica Begojev.

Ovbe predstave biće igrane u utorak 30. marta, «Ružno pače» u 13 časova, a «Petar Pan» u 19 časova.