PROLEĆNA IZLOŽBA


Prolećna izložba u “Maržiku”
U galeriji “Maržik” otvorena je “Prolećna izložba” radova članova ULU”Vladislav Maržik”. Priliku da ove godine izlaže iskoristilo je 50 članova udruženja. Žiri u sastavu Marina Lukić Cvetić, istoričarka umetnosti, Suzana Novčić, istoričarka umetnosti I Slobodan Jelić, istoričar umetnosti dodelili su tri nagrade. Prvu nagradu dobio je Milinko Ristović, drugu Marija Nišavić, a treću nagradu dobio je Darko Jevtović. Po prvi put ove godine dodeljena je i nagrada publike, koju je ovaj put dobio Miodrag Kojić.
Kako saznajemo iz obrazloženja žirija na izložbi se može sagledati “široka” sakala raznolikog likovnog života Kraljeva, Raške, i Novog Pazara”, a i konstataciju da “ova izložba nije donela bitne novine, slikari su sotali u svom domenu I pri svojoj likovnoj vokaciji”.
Za vreme otvaranja izložbe Milorad Vujašanin Cujo je na sebi svojstven način iskazao protest, što je pravilnikom izložbe članovima uprave Udruženja i Umetničkog saveta dozvoljeno učešće na izložbi, a nije dozvoljeno njihovo konkurisanje za neku od nagrada. Tako da je i ovaj akt kraljevačkog konceptualiste ušao u sastav ove izložbe.