Научите енглески и француски у библиотеци

„Научите језике у библиотеци“ најкраћи је резиме конференције за медије поводом покретања нових садржаја у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву. Конференцију је водила директорка Драгана Типсаревић, а гост библиотеке је био Жерар Шарије из општине Сен Фоа из Француске, који је већ по тринаести пут у посети нашем граду. Отворена су два радна места за учење франсцуског и енглеског језика, на којима ће корисници уз коришћење најмодерније опреме и савремених уджебеника моћи да сами усавршавају знање из ова два језика. Поред тога библиотека нуди и фонд књига које су објављене на енглеском и француском. Гост из Француске је напоменуо да човек не живи у држави, већ у језику и да што више језика познаје то је хуманији.
- Својим студентима на студијама Међународне комуникације увек говорим да је најважније да када дођу неку земљу знају четири основне речи, а то су: добар дан, хвала лепо, довиђења и живели.- рекао је Жерар Шарије за крај наздрављајући присутнима.
За покретање ових садржаја средства су донирали општина Сен Фоа и амбасад САД чији је аташе за културу пре неког времена гостовао у нашој библиотеци. Сви заинтересовани ову услугу могу користити сваког радног дана од 8 до 20 сати, а суботом ид 9 до 14 сати.