ОБНАВЉА СЕ ГАЛЕРИЈА "МАРЖИК"


Настављени радови на санацији галерије „Маржик“
Почетак рада у фебруару
Одмах после завршетка новогодишњих празника у галерији „Маржик“ кренуло с е са радовима на реконструкцији објекта оштећеног у земљотресу и то средствима које је сакупило УЛУ „Владислав Маржик“ и матерјалом који је деломо обезбедило само Удружење, а делом која је добијена као хуманитарна помоћ, а коју је за овај посао усмерио Кризни штаб.
- Наставили смо са адаптацијом галерије „Маржик“ и после скраћеног тендер поступка који је могућ када је вредност до 180 000 динара, а то је и приближна вредност грубих радова на санацији која обухвата израду вертикалних и хоризонталних серклажа, попуњавање простора између серклажа, копање стопа у темељу, армирање истих – рекао је Иван Милуновић, председник Удружења.
Извођач радова је „Дончић грађевинарство“ Ратина и у Удружењу очекују да се у наредних десет дана заврше груби радови и да ће се прећи на другу фазу финих радова у које спада уређење унутрашњег простора и фасаде. За ове радове поступак скраћеног тендера је већ у току, а вредност овог посла је око 160 000 динара у шта је урачуната и набавка дела матерјала. У Удружењу су оптимистични очекују да ће галерија бити реконструисана и реновирана у првој половини фебруара.
- Планирамо да галерију отворимо Новембарским ликовним салоном, који је био на реду пре земљотреса, а дан после крећемо са усвајањем плана излагања за ову годину, за који је конкурисало доста аутора –рекао је за крај Милуновић.
А.Марић