ПОЗОРИШТЕ: Испред и иза кулисе


Нова представа театра „Сунце“ премијерно изведена на позорници ММЦ „Кварт“

Испред и иза кулисе

У среду 27. Априла 2011. године премијерно је изведена представа „Испред и иза кулиса“ у продукцији Театра „Сунце“. Адаптацију текстова Музе Павлове и Душана Радовића урадио је Драган Пешић који је уједно и редитељ представе.
У време када су позоришна дешавања у Краљеву замрла, због оштећења које је претрпело Краљевачко позориште у земљотресу који је 03. новембра 2010. погодио Краљево, због чега Позориште нема дозволу за рад, краљевачка публика је могла да види представу Театра „СУНЦЕ“, али на сцени мултимедијалног центра „КВАРТ“. Након краће паузе, управа Театра „СУНЦЕ“ је окупила ауторску екипу, и ангажовала Драгана Пешића као главног аутора представе.
- Овом представом, заправо дебитујем као редитељ. Тачније ово је моја прва самостална режија. Управа Театра се са очигледним поверењем, одлучила да мени повери тај задатак и стави ми на располагање свој ансамбл и незавидна средства. Но како за прављење једне позоришне представе, никако нису најбитнија та материјална средства, након непуна два месеца и 40 проба, представа се нашла под светлима позоринице и пред публиком, која је представу пратила са осмехом на лицу и аплаузима на отвореној сцени. Не могу а да не поменем и Милета Цвијовића (асистент редитеља и дизајнер светла) од кога сам од почетка свог бављења позориштем много научио, а који ми је и у припреми ове представе био огромна подршка – рекао је Пешић.
Драган Пешић потписује још и дизајн представе, а игра и једну од главних улога. Поред Драгана у представи играју и Миле Цвијовић, Миленко Симовић, Катарина Ћосић, Никола Митић и Александар Маљковић, док је техничко вођство поверено Миладину Јевремовићу.
- Планови за ближу будућност су репризно извођење ове представе средином маја месеца, као и гостовања ван Краљева. Најважније је да у граду у коме су рефлектори на сцени Краљевачког позоришта погашени, када су врата истог затворене за љубитеље и поштоваоце ове врсте уметности, када је судбина ове институције неизвесна остане барем негде упаљен неки рефлектор, ето рецимо у Мултимедијалном центру „КВАРТ“ као овог пута, и да тај рефлектор греје глумце који су на сцени и чини их видљивим за оне који седе преко пута њих - закључује Драган Пешић.