ИЗЛОЖБА: Јелена Дугалић Милашиновић


Отворена изложба Јелене Дугалић - Милашиновић

ВИЗАНТИЈСКЕ ТЕМЕ МЛАДЕ КРАЉЕВЧАНКЕ

У галерији „Маржик“ у уторак је отворена изложба Јелене Дугалић - Милашиновић која носи назив „Путоказ кроз време“. Изложне су слике, иконе и цртежи чија је главна инспирација византијска уметност. Иконе и иконографски цртежи следе традиције критске, византијско-руске и охридске школе, док су цртежи инспирисани византијском архитектуром.
- Цртежи полазе из корена старе цивилизације и хришћанског наслеђа, са мешањем садашњег уз коришћење савремених технологија – каже ауторка коментаришући своје најновије радове са напоменом да је то и лични покрет ка вери у себе и у нешто више у времену када се све више ово драгоцено осећање губи.
О Јеленином сликарству говорио је Милош Антоновић, наглашавајући да је код њених радова фигура само подтекст за неку будућу нарацију, а неизбежан је утисак, како Антоновић каже, да ће временом Јеленине слике и саме добити на сакралности и можда против воље аутора.
Јелена Дугалић - Милашиновић рођена је 1981. године у Краљеву, а сликањем се бави од 1999. године. Студент је Београдске политехнике на одсеку за графички дизајн. Живи у Београду.
А. М.