40 ГОДИНА КРАЉЕВАЧКЕ ПОВЕЉЕ


У ''Граду књиге''
''Краљево, град књиге'', назив је вишедневне књижевне манифестације која се, у поводу обележавања четрдесетогодишњице постојања часописа ''Повеља'', одвија у Народној библиотеци ''Стефан Првовенчани''. Кроз донжон кулу овог ''књижевног утврђења'', први је ''ушао'' градоначелник Краљева Љубиша Симовић, иначе, члан ''Повељине'' редакције. Симовић је, отварајући манифестацију, рекао да ''Краљево нема ништа значајније и важније од својих књижевника који су 'Повељу' уздигли на ниво најцењенијих српских књижевних часописа...''
Чланови редакције су затим ''прелистали'' најновији број ''Повеље'', а Дејан Алексић, главни и одговорни уредник, говорио је о садашњим издавачким дометима и плановима за наредни период. У томе су му помогле уреднице Гордана Тимотијевић и Ана Гвозденовић.
Гости синоћњег програма били су писац Мирко Демић и песник Александар Марић. Демић је нагласио да су ''Повељини успеси за ''дивљење и колегијалну завист''.
Наредних дана гости краљевачке Библиотеке биће савремени српски песници Дејан Илић, Горан Коруновић, Даница Вукићевић, Петар Милорадовић...и ''ниновци'' Владимир Пиштало и Владан Матијевић.