НЕПРИЧАНЕ ПРИЧЕ ПАЈОВИЋА И ЂОРЂЕВИЋА

Владимир Ђорђевић, Драган Пајовић и Миломир Недељковић
У Трил бару у Краљеву су вечерас (29.11.) представљена два романа. Тридесет славних Драгана Пајовића у издању Уметничког хоризонта и Крвави Божић Владимира Ђорђевића у издању Духовног луга.

Прво је о свом роману говорио Владимир Ђорђевић и рекао да је роман заснован на истинитој причи о српској голготи у Другом светком рату у стихији грађанског рата у којем није било милости за оног другог.

Последице тог рата, те поделе и даље пеку као опекотине по нашим телима и неће зарасти без покајања, исповести и окретања ка вишим вредностима, између осталог рекао је Ђорђевић.

О Пајовићевом роману из угла читаоца говорио је Миломир Недељковић. Он је кроз занимљиво казивање увео гледаоце у стурктуру Пајовићевог дела, а потом и прочитао изабране делове романа.

У читање ове књиге сам ушао са претпоставком да се сам наслов односи на тридесет славних личности, или можда догађаја, али сам потом видео да се ту ради о тридесет година од 1940. до 1970. године између којих се десио и Други светски рат, али и шездесетосма са свим својим значењима, рекао је Миломир Недељковић.